Het Ultieme Zadeldek

mei 16, 2023 | Blog

  Het belang van een kwalitatief zadeldek en de rol van de Subliner.

  Als je aan paardrijden denkt, is er een aantal essentiële elementen die meteen in je opkomen: het welzijn van het paard, een goed passend zadel en uiteraard een goed zadeldek. Naast dat een goed passend zadel één van de belangrijkste aspecten van paardrijden is speelt het zadeldek ook een belangrijke rol in het comfort van zowel paard als ruiter. In deze blog duiken we in de wereld van zadeldekken en ontdekken we hoe een innovatieve toevoeging zoals de Subliner niet alleen je zadeldek, maar ook je zadel beschermt en de levensduur verlengt.

  Wat maakt een goed zadeldek?

  Een zadeldek is veel meer dan alleen een stukje stof dat tussen je zadel en je paard ligt. Het dient meerdere doelen:

  1. Bescherming: Het beschermt de rug van je paard tegen schuren en drukpunten die door het zadel kunnen ontstaan.
  2. Comfort: Het zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk, wat bijdraagt aan het comfort van je paard tijdens het rijden.
  3. Zadel stabiliteit: Het helpt bij het stabiliseren van het zadel, waardoor het minder verschuift tijdens het rijden.

  We weten allemaal hoe belangrijk een goed zadeldek is voor het comfort van onze paarden, maar laten we eerlijk zijn: het wassen is altijd wel een dingetje. Zadeldekken zijn vaak zwaar gewatteerd waardoor de haren in de naden blijven zitten, ook na het wassen. Verstandig is om de dekjes altijd eerst te ontdoen van die haren voor het de wasmachine in gaat. Door het zweet is dit een lastige klus. Iets waar je niet op zit te wachten als je net lekker gereden hebt. Het op laten drogen is ook niet handig want dat zit het zweet en dus het zout in je dekje. We durven het niet toe te geven maar vaak gebruiken we zo een dekje vaak nog wel een keer of misschien wel meer 🤭. Dit is ten eerste niet bepaald fris voor je paard maar kan ook schadelijk zijn voor de huid.

  Waarom de Subliner?

  De Subliner is een innovatief zadeldek dat onder je zadeldek geplaatst kan worden. Hier zijn enkele voordelen van de Subliner:

  1. Wassen gaat veel makkelijker: De Subliner is vrij dun en daardoor makkelijker in de wasmachine te doen. De onderkant is niet gewatteerd dus haren blijven minder snel zitten. Dit betekent ook minder haren in je wasmachine. Omdat de Subliner luchtdoorlatend is is het snel weer droog. 
  2. Verlengt levensduur van je zadeldek: Je mooie zadeldek hoef je niet zo vaak meer te wassen en gaat dus langer mee en houdt je lang plezier van je favoriete zadeldek. 
  3. Bescherming van je Zadel: Klinkt gek maar de Subliner kan ook voorkomen dat zweet doordringt tot het zadel, wat kan leiden tot beschadiging van het leer van het zadel. Dit is mijzelf namelijk vaak genoeg overkomen dat het zweet gewoon door mijn zadeldek dringt. Zie foto. En  dit was geen dun dekje. Dus ja ook dit kan je ermee voorkomen.
  4. Verbeterde Hygiëne: Doordat de Subliner gemakkelijk te wassen is zal je dit vaker doen en blijft niet alleen je zadeldek langer schoon en fris maar ben je ook gegarandeerd van goede hygiene.

  Conclusie: Schoon zadeldek, schoon geweten!

  Het investeren in een Subliner is een kleine stap met een grote impact. Het zorgt ervoor dat je zadeldek langer meegaat en in goede conditie blijft. Dit betekent niet alleen minder kosten op de lange termijn, maar ook meer comfort voor je paard. 

  Het lijkt misschien een klein detail in het grotere plaatje van paardrijden, maar een goed zadeldek en de toevoeging van een Subliner kunnen een wereld van verschil maken. Was de Subliner regelmatig om zweet en vuil te verwijderen. Dit voorkomt ophoping van bacteriën en schimmel.

  Dus de volgende keer dat je je paard opzadelt, denk dan aan de Subliner en de bescherming die het kan bieden. 

   

   

  Chat openen
  💬 Heb je een vraag?
  Hoi! Kan ik je ergens mee helpen? App me gerust en dan probeer ik zo snel mogelijk te antwoorden.