Vies Zadeldek? Hier zijn wat tips!

jun 22, 2023 | Blog

Als ambitieuze wedstrijdruiter, die regelmatig op wedstrijd gaat en meerdere paarden rijdt, weet je hoe belangrijk het is om je zadeldekken schoon te houden. Vuil en zweet hopen zich snel op in je zadeldekken, wat kan leiden tot bacteriële infecties en huidirritaties bij je paard. Het schoonhouden van je zadeldekken is dus essentieel voor het welzijn en prestaties.

Hier zijn enkele waardevolle tips om je zadeldekken schoon te houden;

 1. Voordat je begint met het wassen van je zadeldek, is het belangrijk om eerst vuil en haren te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of klop het zadeldek goed af. Dit helpt om los vuil, haren en stof te verwijderen en voorkomt dat het vuil zich verder in de stof wrijft tijdens het wassen.
 2. Gebruik het juiste wasmiddel; kies een mild wasmiddel dat geschikt is voor paardendekken. Vermijd producten met bleekmiddel of wasverzachter, aangezien deze de vezels van het zadeldek kunnen beschadigen.
 3. Temperatuurinstellingen; Was het zadeldek op de juiste temperatuur volgens de wasinstructies van het product. Dit zorgt ervoor dat het zadeldek goed schoon wordt zonder de stof te beschadigen.
 4. Luchtdrogen; Vermijd het gebruik van een droger. Laat het zadeldek aan de lucht drogen op een droge en goed geventileerde plek. Dit behoudt de kwaliteit van de vezels en voorkomt krimp.

Regelmatig onderhoud van je zadeldekken is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je paarden. Een goede richtlijn is om je zadeldek na elke drie tot vier ritten te wassen.

De Subliner: De ultieme oplossing voor jouw zadeldek

Vind je het voorgaande allemaal teveel gedoe dan is de Subliner de ideale oplossing. Een uniek zadeldekonderlegger dat onder je zadeldek wordt geplaatst. De Subliner heeft als doel je zadeldek schoon te houden door het te beschermen tegen zweet en vuil.

Waarom kiezen voor de Subliner?

 • Bescherming tegen vuil en zweet:
 • Door de Subliner blijft je zadeldek in betere conditie en gaat het langer mee, wat op de lange termijn geld bespaart.
 • De Subliner is eenvoudiger te reinigen dan menig ander zadeldek, waardoor je het zadeldek minder vaak hoeft te wassen.
 • Door het anti slip materiaal zal het niet verschuiven.

Al met al biedt de Subliner een fantastische oplossing voor comfort tijdens het rijden, tijd- en geldbesparing, en het verlengen van de levensduur van je zadeldekken. Het is een must-have voor elke wedstrijdruiter die streeft naar optimale prestaties en comfort voor hun paarden.

  Chat openen
  💬 Heb je een vraag?
  Hoi! Kan ik je ergens mee helpen? App me gerust en dan probeer ik zo snel mogelijk te antwoorden.